Cykelförvaring

Cykelställ finns vid 6C och bortom 8C. Utöver detta finns ett stort cykelförråd nere vid terrassen, mitt emot Gröna Rummet. För att få tillgång till cykelförrådet kan du kvittera ut en nyckel från styrelsen mot en avgift på 300 kronor. Maila styrelsen@heleneborgsparken.se för att kvittera ut en nyckel.

Utomhusparkeringen är främst avsedd för de som använder sin cykel regelbundet. Du som använder cykeln mer sporadiskt kan med fördel placera den i cykelförrådet. Det blir ohållbart trångt på utomhusparkeringarna om alla lämnar cykeln utomhus. Det är inte tillåtet att ställa cyklar på övriga delar av innergården. Mopeder och motorfordon ska ställas på gatan.

Rutin gällande cyklar vid städdag:

Medlemmar behöver märka sin cykel/ sina cyklar i cykelförrådet och på innergården så att det framgår vem som äger cykeln. Namn och telefonnummer ska anges. Omärkta cyklar kommer att ställas längst bort i cykelförrådet och förses med ett färgat band eller snöre. Kontrollera dessa cyklar och hör av dig till styrelsen om du är ägare till en cykel. Om ingen ägare till cykeln hör av sig till styrelsen efter fyra månader kommer föreningen att kontakta polismyndigheten och anmäla cykeln som hittegods. Ägaren får då vända sig till polisen. Enligt lag tillfaller hittegods upphittaren efter viss tid om inte ägaren hört av sig till polisen. Detta innebär att cyklar kan tillfalla föreningen. Föreningen kommer att sälja eller lämna bort sådana cyklar.